- Με μεγάλη συμμετοχή η φιλανθρωπική βραδιά των Daughters of Penelope για το Friendship Camp
(28-06-2026) - Τα 2α γενέθλιά του γιόρτασε το ΝΟΑ cafe bar στο Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης
(12-06-2026) - Λαμπερά εγκαίνια στην Αλεξανδρούπολη: Πλήθος κόσμου υποδέχτηκε το νέο κατάστημα της «Καλλιτσάρης Δ. & Υιοί ΟΕ»
(12-06-2026)
Κάτι τρέχει στον Έβρο
Υπογραφές για να επιστρέψει η χρυσή προτομή στο Διδυμότειχο
Πρόκειται για την προτομή του αυτοκράτορα Σεπτίμιου Σεβήρου, η οποία είχε βρεθεί στο Διδυμότειχο κατά τη διάρκεια εργασιών για στρατιωτικά οχυρωματικά έργα το 1965.
Το σπουδαίο αυτό εύρημα, παραμένει στο Μουσείο της Κομοτηνής, παρά τις παλιές υποσχέσεις οτι θα επιστραφεί στο Διδυμότειχο όταν η πόλη του Έβρου αποκτήσει Μουσείο. Τώρα που απέκτησε Μουσείο, λενε ότι είναι Βυζαντινό, ενώ η προτομή ανήκει στη ρωμαϊκή εποχή. Κοροϊδία δηλαδή.
Το θέμα επανέφερε στην επικαιρότητα το e-evros.gr στις 2 Ιουλίου, με δημοσίευμα που ανέφερε ότι το Υπουργείο Πολιτισμού προχωρά σε εκσυγχρονισμό του Μουσείου Κομοτηνής, αλλά η προτομή παραμένει εκεί και όχι στο Διδυμότειχο. Το δημοσίευμα αυτό μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ.
Αμέσως μετά ο Ιστορικός και Πολιτιστικός Σύλλογος "Καστροπολίτες" του Διδυμοτείχου, έθεσε και πάλι το αίτημα για επιστροφή της προτομής, ξεκινώντας σχετική εκστρατεία μέσω διαδικτύου.
Στο πλαίσιο αυτό μπορεί ο οποισδήποτε να μπει στη σχετική σελίδα ΕΔΩ και να δηλώσει οτι συμφωνεί με αυτό το αίτημα, βάζοντας και τη δική του υπογραφή για επιστροφή της προτομής στο Διδυμότειχο.
EN
TR







