Σήμερα είναι: Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2019
greek english turkish
BABY SHOP KOYKORAVAS AL FARO

Κάτι τρέχει στον Έβρο

“Υποχρεωμένος ο Δήμος βάσει νόμου να παρέχει νερό στα αδέσποτα της πόλης” λένε οι φιλόζωοι

“Υποχρεωμένος ο Δήμος βάσει νόμου να παρέχει νερό στα αδέσποτα της πόλης” λένε οι φιλόζωοι

25-06-2016

Με τη θερμοκρασία να παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα, η κατανάλωση νερού και άλλων υγρών είναι απαραίτητη προκειμένου ο οργανισμός να μην αφυδατωθεί, ενώ παράλληλα είναι και ένας καλός τρόπος για να δροσιστούμε.

Ανάγκη όμως για νερό και δροσιά, δεν έχουμε μόνο οι άνθρωποι, έχουν και τα ζώα. Δεν είναι λίγοι οι πολίτες που δείχνοντας την ευαισθησία τους απέναντι στα αδέσποτα, τοποθετούν έξω από την πόρτα τους, μία κούπα με νερό, για τα αδέσποτα της περιοχής, που πραγματικά, υποφέρουν όπως και εμείς από τη ζέστη. Μάλιστα, όπως εξήγησε ο Πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου Αλεξ/πολης “ΚΙΒΩΤΟΣ”, Θεόδωρος Ράπτης, ο Δήμος είναι υποχρεωμένος, βάσει νομοθεσίας να τοποθετήσει σημεία υδροληψίας για τα ζώα, κάτι που μέχρι τώρα δεν έχει γίνει.

Τα αδέσποτα, όταν διψάνε, θα πιούνε νερό από οπουδήποτε, το οποίο δεν είναι πάντοτε καθαρό, μπορεί να περιέχει βλαβερές ουσίες όπως απορρυπαντικά, φυτοφάρμακα και άλλα.

Παράλληλα ο Θεόδωρος Ράπτης έκανε έκκληση σε όλους τους πολίτες, όπου και όποτε βλέπουν τραυματισμένα ή χτυπημένα πουλιά, να επικοινωνούν με το Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Αγρίων Ζώων, στο τηλέφωνο 6947421278, προκειμένου να λάβουν οδηγίες για το τι ακριβώς πρέπει να κάνουν. Ας προσπαθήσουμε λοιπόν όλοι μας, να βοηθήσουμε τα ζώα της πόλης μας. Με μια κούπα νερό, και λίγη τροφή, ότι έχει ο καθένας. Και ας μη ξεχνάμε, ότι τα ζώα αυτά, δεν ζούνε στην πόλη μας, ζούνε μαζί μας.

Πηγή: ΘράκηΝετ