Σήμερα είναι: Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2019
greek english turkish

Say "cheese"


Say "cheese"

e - fans


e - fans

Γλυκοί πειρασμοί


 Γλυκοί πειρασμοί

Τα χωριά του Έβρου


Τα χωριά του Έβρου

Τι παίζει η ΤV τώρα


Τι παίζει η ΤV τώρα

Οδηγός επιχειρήσεων


Οδηγός επιχειρήσεων
DANSE PASSION AL FARO SOHO

e - cinema

3 - 5 Απριλίου το Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου στην Αλεξανδρούπολη

3 - 5 Απριλίου το Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου στην Αλεξανδρούπολη

01-04-2016

Ο Σύλλογος Ελληνογαλλικής Φιλίας «Το Σπίτι της Αντουανέττας» και η Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης, με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα και του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών και Θεσσαλονίκης, διοργανώνουν για μια ακόμη χρονιά το Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου.

Το φεστιβάλ ξεκινά στις 3 Απριλίου με την προβολή μίας παιδικής ταινίας και την ταινία έναρξης που φέτος είναι ένα από τα αριστουργήματα του Ζαν Λυκ Γκοντάρ και θα διαρκέσει μέχρι και 5 Απριλίου. Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξ/πολης και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Πρόγραμμα προβολών

Κυριακή 3 Απριλίου:

18:00   LESCONTES DE LA NUIT - ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ

MichelOcelot (παιδική ταινία) για παιδιά άνω των τριών ετών

20:00   LE MEPRIS - Η ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ

Jean-luc Godard (ταινία έναρξης)

Δευτέρα 4 Απριλίου (Jours de comédie):

20:00   QUAI D'ORSAY

Bertrand Tavernier

22:00   9 MOIS FERME - 9 ΔΥΣΚΟΛΟΙ ΜΗΝΕΣ

Albert Dupontel

Τρίτη  5 Απριλίου:

20:00   LULU, FEMME NUE - LULU ΓΥΜΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ

Solveig Ansprach

22:00   WEEK-ENDS

Anne Villaceque

Οι ταινίες θα είναι με ελληνικούς υπότιτλους

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

Οι υποθέσεις των ταινιών:

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ (LES CONTES DE LA NUIT)

Michel Ocelot - 2011 - 84' (Ταινία για παιδιά από 3 ετών και πάνω– με Ελληνικούς υπότιτλους – όχι μεταγλωττισμένη)

Κάθε βράδυ, ένα κορίτσι, ένα αγόρι και ένας ηλικιωμένος τεχνικός συναντιούνται σε ένα μικρό κινηματογράφο που φαίνεται ότι εγκαταλείφθηκε, αλλά είναι γεμάτος από  μικρά θαύματα. Οι τρεις φίλοι εφευρίσκουν, ζωγραφίζουν, μασκαρεύονται, σκαρφίζονται τις ιστορίες που θέλουν σε μια μαγική βραδιά, όπου όλα είναι δυνατά.

Η ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ (LE MEPRIS)

Jean-luc Godard - 1963 - 110' (ταινία έναρξης)

Βασισμένη στο μυθιστόρημα του Αλμπέρτο Μοράβια, η ταινία αφηγείται τον αργό και σταδιακό αποχωρισμό ενός ζευγαριού. Ο Paul Javal, σεναριογράφος, και η γυναίκα του, φαίνεται να σχηματίζουν ένα  αγαπημένο ζευγάρι. Ενα φαινομενικά ασήμαντο περιστατικό με έναν παραγωγό θα οδηγήσει τη νεαρή γυναίκα σε βαθιά περιφρόνηση για τον σύζυγό της.

QUAI D'ORSAY

Bertrand Tavernier - 2013 - 114'

 Ο Alexandre Taillard Worms είναι ένας άνθρωπος τολμηρός που αρέσει στις γυναίκες και είναι ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας του Διαφωτισμού, τη Γαλλία. Ο Arthur Vlaminck, ένας νεαρός φοιτητής που προετοιμάζει τη διατριβή του, προσλαμβάνεται στο Υπουργείο. Αυτός είναι που πρέπει να γράψει την ομιλία του υπουργού, αλλά πρέπει να μάθει να γράφει με ευαισθησία…..

9 ΔΥΣΚΟΛΟΙ ΜΗΝΕΣ (9 MOIS FERME)

Albert Dupontel - 2012 - 82'

Νέα δικαστής με αυστηρά ήθη και ορκισμένη εργένης, η Ariane παθαίνει ένα σοκ: είναι έγκυος! Ακόμη χειρότερα, ο πατέρας πιθανά να είναι ένας επικίνδυνος εγκληματίας. Τι έχει συμβεί για να φτάσει εκεί; Μια ξέφρενη κωμωδία, μεγάλη έκπληξη της χρονιάς 2014. Βραβείο César καλύτερου σεναρίου για τον Dupontel και βραβείο César καλύτερης ηθοποιού για την Sandrine Kiberlain.

LULU ΓΥΜΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ (LULU, FEMME NUE)

Solveig Ansprach - 2014 - 90'

Μετά από μια αποτυχημένη συνέντευξη,  η Lulu αφήνει το σύζυγό της και τα τρία της παιδιά. Εκμεταλλεύεται λίγες μέρες  ελευθερίας, μόνη, στην ακτή, και χωρίς ενοχές. Στην πορεία συναντά ένα παράξενο πουλί, μια ηλικιωμένη γυναίκα που έχει βαρεθεί τη ζωή της μέχρι θανάτου και μία υπάλληλο που παρενοχλείται από το αφεντικό της ... Τρεις αποφασιστικές συναντήσεις που βοηθούν τη Lulu να ξαναβρεί μια παλιά της γνωριμία: τον εαυτό της.

WEEK-ENDS

Anne Villaceque - 2013 - 91'

Ένα τίποτα μπορεί μερικές φορές να καταστρέψει ένα Σαββατοκύριακο στην εξοχή. Τίποτα δεν πάει πλέον καλά για την Κριστίν.  Ο Jean την εγκαταλείπει. Οι αγαπημένες της  φίλες, Sylvette και Ulrich, έχουν απομακρυνθεί. Όλα καταρρέουν. Αλλά η ζωή είναι πάντα γεμάτη εκπλήξεις. Αγάπες και χωρίσματα στη ζωή των ζευγαριών, τα Σαββατοκύριακα .

Who is Who


Who is Όλγα;

Who is Όλγα;

Σήμερα συναντάμε την Όλγα Γκούβερ! Μία Αλεξανδρουπολίτισσα που δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην Αλεξανδρούπολη εδώ και 15 χρόνια, ενώ ζει στην πόλη
περισσότερα...

Ό,τι "παίζει"!


 Ό,τι "παίζει"!

χαρτης επιχειρησεων


Χάρτης Επιχειρήσεων