Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ
Say "cheese"
e - fans
Γλυκοί πειρασμοί
Τα χωριά του Έβρου
Τι παίζει η ΤV τώρα
Οδηγός επιχειρήσεων

Ό,τι "παίζει"!

Αλεξανδρούπολη: Δράσεις και εκδηλώσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Αλεξανδρούπολη: Δράσεις και εκδηλώσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

09-10-2016

Η Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας (Ε.Κ.Ψ.&Ψ.Υ.), με αφορμή τον ετήσιο εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας στις 10 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιήσει σειρά δράσεων ευαισθητοποίησης του κοινού.

Στόχος τους είναι η προώθηση του ανοικτού διαλόγου, ο οποίος είναι επιβεβλημένος για την προαγωγή της ψυχικής υγείας και την πρόληψη των ψυχικών διαταραχών.

Οι δράσεις εντάσσονται στο πλαίσιο της καμπάνιας ευαισθητοποίησης που υλοποιεί το δίκτυο Mental Health Europe (www.mhe-sme.org) με τίτλο «'Ο Καθένας από Εμάς' είναι μέρος της λύσης. Ας δώσουμε μαζί τέλος στο στίγμα για την ψυχική υγεία» (#eachofus www.eachofus.eu/ www.ekpse.gr) με στόχο την καταπολέμηση του στίγματος και των διακρίσεων στην ψυχική υγεία.

Το μήνυμα της καμπάνιας είναι ότι τα προβλήματα ψυχικής υγείας είναι πιο συνηθισμένα απ' όσο νομίζουμε και ότι ο καθένας από εμάς μπορεί να βοηθήσει να τερματιστεί το στίγμα και οι διακρίσεις σε βάρος ατόμων που έρχονται αντιμέτωπα με ψυχοκοινωνικά ζητήματα.

Ειδικότερα:
- Τη Δευτέρα 10/10/2016 θα πραγματοποιηθεί διανομή μικρών εποχιακών φυτών συνοδευόμενων από έντυπο ενημερωτικό υλικό για θέματα ψυχικής υγείας και για τις υπηρεσίες που παρέχει η Ε.Κ.Ψ.&Ψ.Υ. Στη δράση θα συμμετάσχουν μέλη και θεραπευτές της ΕΚΨ&ΨΥ. Τα φυτά που θα διανεμηθούν θα είναι χορηγία του Προγράμματος Προ και Επαγγελματικής Κατάρτισης της ΕΚΨ&ΨΥ.

- Την Τετάρτη 12/10/2016 θα πραγματοποιηθεί ποδηλατοδρομία αφιερωμένη στην ψυχική υγεία, σε συνεργασία με το Σύλλογο «Εθνικός – Ποδηλάτες Αλεξανδρούπολης». Σημείο εκκίνησης θα είναι το Πάρκο Εθνικής Ανεξαρτησίας στις 20:30.

- Επίσης, από τη Δευτέρα 10/10/2016 και μέχρι την Παρασκευή 14/10/2016 με την υποστήριξη του Δήμου Αλεξανδρούπολης θα αναρτηθεί γιγαντοαφίσα στο κτήριο του Δημαρχείου Αλεξανδρούπολης με το μήνυμα της καμπάνιας (#eachofus).

- Την Παρασκευή 14/10/2016 θεραπευτές από το κλιμάκιο Κομοτηνής της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας της ΕΚΨ&ΨΥ θα πραγματοποιήσουν ομιλία στο 1ο ΚΑΠΗ Κομοτηνής με θέμα: «Υποστήριξη σε περίπτωση απώλειας κοντινού προσώπου».

- Τέλος, άρθρο σχετικό με το μήνυμα της καμπάνιας θα δημοσιευθεί σε τοπικές εφημερίδες και ενημερωτικά site. Ανάλογες ενημερωτικές παρεμβάσεις θα γίνουν σε εκπομπές των τοπικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα: 2551038178 και 2551020656, καθώς και στο email: ekpsale1@gmail.com Λ. Δημοκρατίας & Λεονταρίδου 2, 68132 Αλεξανδρούπολη

Who is Who
Ό,τι "παίζει"!
χαρτης επιχειρησεων