Σήμερα είναι: Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020
greek english turkish

Say "cheese"


Say "cheese"

e - fans


e - fans

Γλυκοί πειρασμοί


 Γλυκοί πειρασμοί

Τα χωριά του Έβρου


Τα χωριά του Έβρου

Τι παίζει η ΤV τώρα


Τι παίζει η ΤV τώρα

Οδηγός επιχειρήσεων


Οδηγός επιχειρήσεων
DANSE PASSION SOHO ΙΚΤΕΟ

Ό,τι "παίζει"!

Έκθεση φωτογραφίας της Μαρίας Λουτζακλή με τίτλο: ''Από τις σκιές του Αιγαίου στο φως της Αλεξανδρούπολης''

Έκθεση φωτογραφίας της Μαρίας Λουτζακλή με τίτλο: ''Από τις σκιές του Αιγαίου στο φως της Αλεξανδρούπολης''

31-08-2017

"Χωρίς το γεννηθήτω φως δεν θα υπήρχε ιστορία" λέει ο διανοητής και φιλόσοφος Εντουάρντο Καντάβα. Και η Αλεξανδρούπολη έχει και ιστορία και φως.

Από τον λιμενίσκο του Δεδέαγατς έως την Αλεξανδρούπολη του σήμερα το φως αποτελεί διαχρονικό στοιχείο της ταυτότητάς της και ίσως γενέθλιο λόγο της ύπαρξής της, γράφει η Μαρία Λουτζακλή. Άλλωστε 'το φως σε ένα βαθμό είναι δημιουργός ή συνοδός τόσο της τέχνης όσο και της ζωής".

Στην Αλεξανδρούπολη εποχές και φως συνεργάζονται στη σύσταση εικόνων εξαιρετικής ομορφιάς και οπτικών εκπλήξεων. Εικόνες-έκπληξη σαν αυτές που προκύπτουν και από τη συνομιλία του φωτός με τη σκιά στα νησιά του Αιγαίου. Σκιές του Αιγαίου, Φως της Αλεξανδρούπολης, μια ακόμα συνομιλία ή οι δυο όψεις του, «αγγελικό και μαύρο φως», του Σεφέρη, αναφέρει η Μ.Λουτζακλή.

Η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο "ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΚΙΕΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ" εγκαινιάζεται την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017 στις 8.00 το βράδυ στο Νομαρχείο Αλεξανδρούπολης.

Θα μιλήσει η Μελίτα Εμμανουήλ, ιστορικός τέχνης καθ. Ε.Μ.Πολυτεχνείου με θέμα "ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΣΤΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ" .

Διάρκεια έκθεσης 5-10 Σεπτεμβρίου. Ώρες λειτουργίας 20:00-23:00.

Παράλληλα, κατά την ίδια χρονική περίοδο, στο καφεβιβλιοπωλείο ΚΑΦΚΑ (Εμπορίου 41) θα εκτίθενται επιλεγμένα έργα από τη συλλογή της Μαρίας Λουτζακλή με θέμα "ΧΑΡΑΚΤΙΚΑ ΑΡΜΥΡΑΣ" από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Η ΜΑΡΙΑ ΛΟΥΤΖΑΚΛΗ, γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά Κρήτης.
Σπούδασε στην Ελλάδα και την Αγγλία.
Είναι ψυχαναλύτρια-ψυχοθεραπεύτρια, ζει και εργάζεται στην Αθήνα .

Με την ιδιότητα του επιστημονικού συνεργάτη της Εταιρείας Κοινωνικής Ψυχιατρικής& Ψυχικής Υγείας, [Π.Σακελλαρόπουλος] επισκεπτόταν κάθε μήνα επί πολλά χρόνια την Αλεξανδρούπολη.
Έτσι γνώρισε και αγάπησε την πόλη, τους ανθρώπους της και το φως της...
Προϊόν αυτής της πλούσιας σχέσης αποτελεί η έκθεση αυτή.

Με τη φωτογραφία ασχολείται τα τελευταία 8 χρόνια.

Παρακολούθησε για 2 χρόνια ως ακροάτρια το τμήμα φωτογραφίας της Σχολής Καλών Τεχνών, συνεργάστηκε εκπαιδευτικά με τον φωτογράφο Π.Κοκκινιά και παρακολούθησε σεμινάρια του Π. Ριβέλλη .

Θα ευχόμουν, προσθέτει η Μ. Λουτζακλή, οι φωτογραφίες αυτές ως ένα "εξωλεκτικό λεξικό" να εισάγουν τους ξένους επισκέπτες στον «εικαστικό πλούτο» του φυσικού και φωτεινού περιβάλλοντος της Αλεξανδρούπολης, αλλά και να εμπλουτίσουν το βλέμμα των ανθρώπων της απέναντι στην ίδια τους την πόλη.

Who is Who


Who is Γιάννης;

Who is Γιάννης;

Ποιός είναι ο Γιάννης και ποιά είναι η μεγάλη του αγάπη; Αυτή τη φορά έχουμε να σας παρουσιάσουμε έναν διαφορετικό
περισσότερα...

Ό,τι "παίζει"!


 Ό,τι "παίζει"!

χαρτης επιχειρησεων


Χάρτης Επιχειρήσεων