Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ
Say "cheese"
e - fans
Γλυκοί πειρασμοί
Τα χωριά του Έβρου
Τι παίζει η ΤV τώρα
Οδηγός επιχειρήσεων

e - books

Το μυθιστόρημα του Μορφή Αδάμαστη κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Φυλάτος και τα βιβλιοπωλεία
Το μυθιστόρημα του Μορφή Αδάμαστη κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Φυλάτος και τα βιβλιοπωλεία

«Μορφή Αδάμαστη, Εικόνα Έμπνευσης» - Η φανταστική ιστορία για τη Νίκη της Σαμοθράκης, από το Γιάννη Παπαγεωργίου

25-05-2021

«Κύριε εύραμεν μιαν γυναικά!» ακούστηκε εκείνο το πρωινό του 1865 όταν κάτω από τα ιερά χώματα της Σαμοθράκης, μια ομάδα εργατών έφερε στο φως μια μορφή που θα άλλαζε για πάντα τα δεδομένα και τις αντιλήψεις μας για την κομψότητα και το κάλος.

Κοιτάζοντας την εδώ και χρόνια αναρωτήθηκα ποια μπορεί να ήταν αυτή η εικόνα που ενέπνευσε τον αρχαίο δημιουργό της. Θα μπορούσε να υπάρχει κάπου στον κόσμο μια φυσική μορφή που να φέρει όλα τα χαρακτηριστικά της Νίκης; Μια Μορφή Αδάμαστη, μια Εικόνα απαράμιλλής Έμπνευσης;

Κι έτσι γεννήθηκε μια φανταστική ιστορία με κεντρικό πρόσωπο τη Νίκη της Σαμοθράκης και τον Τίμο, ένα καλλιτέχνη που προσπαθεί να την ξαναπλάσει αρκετά χρόνια μετά την αυθεντική, σε μια μελλοντική Ελλάδα στο έτος 2196.

Ο Τίμος δυσκολεύεται στην ανακατασκευή της Νίκης μιας και δε μπορεί να βρει μια γυναικεία μορφή που να της μοιάζει πολύ δε περισσότερο με πρόσωπο, χέρια και σιλουέτα που δένουν αρμονικά με το υπόλοιπο σύνολο της Θεάς. Το πρωτότυπο δεν τον καλύπτει μιας και έχει υποστεί τη φθορά του χρόνου. Έχοντας μια εικόνα μέσα στη σκέψη του αναζητά μοντέλα στον κόσμο που να μπορούν έστω και λίγο να σταθούν νοερά δίπλα στην
αυθεντική.

Ένα βράδυ στις αχανείς διαδρομές του μέλλοντος, συναντά την Τάνια, ένα κορίτσι που κρύβεται από όλους και όλα έχοντας μέσα της ένα μυστικό που φέρνει σε ρήξη όλες τις αντιλήψεις για το πραγματικό και το φανταστικό. Το μυστικό αυτό είναι η ίδια Η Νίκη, η ενσαρκωμένη Θεά, η μορφή που πριν από χιλιάδες χρόνια στάθηκε μπροστά στον αρχαίο γλύπτη για τόσο λίγο ώστε να τη σμιλεύσει με τρόπο που την έκανε διαχρονική και αιώνια.

Η μορφή της όμως δεν είναι εντελώς κρυφή. Οι ισχυροί της εποχής την έχουν δει και έχουν καταλάβει πως κάτι παράξενο πλανάται στον κόσμο. Ο Τίμος και η Τάνια ζουν τον έρωτα και μια μεγάλη σύγκρουση με τους ισχυρούς της εποχής τους. Εκείνοι ζητούν τη δύναμη της και το μυστικό της κι εκείνος μόνο τον έρωτά της και τη μαγεία κάθε στιγμής δίπλα της. Για να μπορέσει να τη σώσει ο Τίμος, αποφασίζει να την απαλλάξει από το μυστικό της με μια πράξη συμβολική.

Η Μορφή Αδάμαστη γράφτηκε με την ελπίδα να δώσει ένα τόνο φυγής κι ελπίδας σε μια εποχή που έχουμε βιώσει ένα μεγάλο εγκλεισμό λόγω της πανδημίας. Αγαπημένη μου στιγμή είναι το 22 ο κεφάλαιο εκεί όπου η αναγεννημένη Νίκη τοποθετείται ξανά στο Ναό των Μεγάλων Θεών στη Σαμοθράκη.

Η Μορφή Αδάμαστη κυλά σα κινηματογραφική ταινία. Κινείται σε ένα χώρο μελλοντικό, αλλαγμένο, γεμάτο αντιθέσεις και αδιέξοδα. Η λύση και η σωτηρία έρχεται μέσα από την διαχρονική αξία που έχει η ιστορία του τόπου μας και η γνώση που μας κληροδοτήσαν οι πρόγονοι μας. Ο μύθος της Νίκης έχει μέσα του στοιχεία που ο κεντρικός ήρωας της υπόθεσης τα ανακαλεί στη μνήμη του για να λυτρώσει τη Νίκη από τους διώκτες της και να την κάνει για πάντα δική του.

Λίγα λόγια για το συγγραφέα
Ο Γιάννης Παπαγεωργίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος ηλεκτρολόγος μηχανικός κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και υποψήφιος διδάκτωρ του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα στο χώρο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.

Το μυθιστόρημα του Μορφή Αδάμαστη κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Φυλάτος και τα βιβλιοπωλεία.

 

Instagram: morfi_adamasti

Who is Who
Ό,τι "παίζει"!
χαρτης επιχειρησεων