Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
Big Barrel
Say "cheese"
e - fans
Γλυκοί πειρασμοί
Τα χωριά του Έβρου
Τι παίζει η ΤV τώρα
Οδηγός επιχειρήσεων

e - music

Στην κορυφή για ακόμη μία φορά η δική μας "Ζοe" (Τηγανούρια).

Στην κορυφή για ακόμη μία φορά η δική μας "Ζοe" (Τηγανούρια).

09-04-2015

Στην σημερινή Ελλάδα, εν καιρώ κρίσης, υπάρχουν Έλληνες που προτιμούν την μεμψιμοιρία και την παθητική στάση ζωής, κι υπάρχουν και κάποιοι –ή κάποιες- που παλεύουν ενάντια στις όποιες δυσκολίες των καιρών, κερδίζοντας καθημερινές προσωπικές μάχες με διεθνές αντίκτυπο για την χώρα μας.

Ο λόγος, για την σολίστ του ακορντεόν και συνθέτιδα Ζωή Τηγανούρια, η οποία μέσω καλλιτεχνικών εκδηλώσεων το τελευταία τρίμηνο(από Οκτώβριο μέχρι τέλος Ιανουαρίου ) και επιλεγμένων εμφανίσεων εντός και εκτός Ελλάδος, δείχνει πως η Ελληνίδα από τη Σαμοθράκη (γνωστή ως “Zoe” στο εξωτερικό), αρνείται να το βάλει κάτω, παραδίδοντας μαθήματα ήθους, Πολιτισμού και Ελληνικής ψυχής.

Μετά από την βράβευσή της στο Χρηματο-Οικονομικό Φόρουμ Θράκης* όπου της απονεμήθηκε ο τίτλος “Πρόσωπο της Αρσινόης”, βρέθηκε στην Ρώμη, στο αρχαίο θέατρο Stadio di Domiziano, στο πλαίσιο εκδήλωσης-προάγγελου των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca**, καθηλώνοντας το κοινό παίζοντας ένα Ηπειρώτικο Μοιρολόι, όπου το ακορντεόν μιμείται τον ήχο του κλαρίνου του Πετρολούκα Χαλκιά.

Την επόμενη ημέρα παραβρέθηκε ως μέλος της Ελληνικής αποστολής στην τελετή απονομής, που πραγματοποιήθηκε στην Aula Magna στο Ποντιφικό Πανεπιστήμιο Urbaniana στο Βατικανό, όπου μάγεψε με την μουσική της καθώς οι συνθέσεις της έντυσαν τις βιντεο-προβολές των Βραβείων. Η αποθέωση ήρθε την στιγμή που πήρε το ακορντεόν στα χέρια της και έπαιξε ζωντανά την σύνθεση της «Ambitions» και το «Libertango» του Ástor Piazzolla και καταχειροκροτήθηκε από το κατάμεστο αμφιθέατρο.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, βρέθηκε στο ασφυκτικά γεμάτο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, δίνοντας μία παράσταση με πρωτοφανή προσέλευση κοινού, σύμφωνα με τους ιθύνοντες του Μεγάρου.

Στη συνέχεια, βρέθηκε στην Αθήνα στο “Ιδρυμα Ευγενίδου, όπου εξέπληξε κλείνοντας το μουσικό πρόγραμμα της εκδήλωσηςμαζί με τον εξαίρετο πιανίστα Νίκο Αβατάγγελο, »GALA DINNER για τα 91 ΧΡΟΝΙΑ από τη γέννηση της ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ***«. Στο τέλος της βραδιάς, ένα υπέροχο δώρο περίμενε όλους τους καλεσμένους: σε ένα συλλεκτικό CD, η φωνή της μεγάλης ντίβα ενώθηκε με τις συνθέσεις της Ζωής Τηγανούρια.

Συνεχίζοντας τις ζωντανές εμφανίσεις της και μέσα στις γιορτές (Ηalf Νote Jazz ClubGolf ΓλυφάδαςJazzpointMush Room Restaurant–BarΓκαλερί Δημιουργώνμουσικές σκηνές στην επαρχία, επίσης στο Piedra-στέκι των τενόρων, σε μια σύμπραξη σύγχρονου τραγουδιού και λυρικής φωνής,  στο κινηματοθέατρο Έφη  στο Περιστέρι κ.α), δεν παρέβλεψε να μας εκπλήξει και δισκογραφικά, αφού ο καινούριος δίσκος του Στέλιου Διονυσίου που κυκλοφόρησε πρόσφατα, φέρει την δικιά της μουσική υπογραφή.

Η Ζωή Τηγανούρια, είναι μία καλλιτέχνις που δεν ξεχνάει την καταγωγή της – αντίθετα αποδεικνύει έμπρακτα την υπερηφάνια της γι’ αυτήν, δίνοντας παραστάσεις σε όλο το κόσμο και υπενθυμίζοντας πως, ο Πολιτισμός γεννήθηκε στην Ελλάδα, αλλά ανήκει σε όλους.

Ακόμη και σ’αυτούς που τον ξεχνάνε στην καθημερινότητα τους.

Who is Who
Ό,τι "παίζει"!
χαρτης επιχειρησεων