Say "cheese"
e - fans
Γλυκοί πειρασμοί
Τα χωριά του Έβρου
Τι παίζει η ΤV τώρα
Οδηγός επιχειρήσεων

Who is Who

Who is Σούλα & Μάκης;

Who is Σούλα & Μάκης;

07-02-2021

Ποιο είναι αυτό το ζευγάρι και ποιά είναι η μεγάλη τους αγάπη;

Σήμερα σας έχουμε ετοιμάσει κάτι ξεχωριστό για την ενότητα who is who! Πρόκειται για ένα ζευγάρι που πάνω από όλα είναι Εβρίτες και οι δύο γεννήθηκαν στην όμορφη πόλη μας, την Αλεξανδρούπολη! Για ποιό πράγμα όμως θα μιλήσουν στο e-evros.gr;

Και οι δύο έχουν κάνει πραγματικότητα ένα παραμύθι, μιλώντας για παραμύθι εννοούμε πως έχουνε βρει τον έρωτα τους από την εφηβεία! Τι πιο γλυκό επομένως και παραμυθένιο πέρα από αυτό; Επίσης, έχουν και οι δύο ένα ιδιαίτερο πάθος και μια αγάπη για τις μηχανές. Είναι δύο άνθρωποι με ενδιαφέρουσες προσωπικότητες και αξίζει να τους γνωρίσουμε μαζί!

Πάμε να δούμε τι μας απαντούν!

-Αρχικά πού γεννηθήκατε, πού περάσατε τα παιδικά σας χρόνια, πείτε μας λίγα λόγια για εσάς.

Γεννηθήκαμε και οι δύο στην Αλεξανδρούπολη και είχαμε την τύχη τα παιδικά μας χρόνια να τα περάσουμε σε χωριό. Ο Μάκης στο χωριό της Άνθειας και εγώ η Σούλα στο χωριό της Αγνάντιας και του Αριστήνου. Τα εφηβικά μας χρόνια, που είναι και τα πιο έντονα, τα περάσαμε στην Άνθεια, στο Στέκι, την καφετέρια του χωριού δίπλα στο γυμνάσιο. Είμαστε μαζί από τα 15 μας (1996), από την ηλικία της τρέλας και πάντα με μηχανάκια και οι δύο. Το πρώτο μηχανάκι του Μάκη ήταν ένα YAMAHA T50 townmate  κι ένα SUZUKI Landie 50cc για εμένα. Ζήσαμε όμορφες και έντονες στιγμές και καταφέραμε να δημιουργήσουμε μια υπέροχη οικογένεια με τρεις κόρες!

-Είχατε και οι δύο αγάπη για τις μηχανές;

Από παιδιά είμαστε πάνω σε μηχανάκια. Κάποτε είχε ο καθένας το δικό του. Τώρα έχουμε μόνο μία TRIUMPH 955 sprint, με σκοπό βέβαια να ξαναέχει ο καθένας τη δική του. Όλες μας οι δυνατές αναμνήσεις από εφηβικές πρωτομαγιές (κλασικά παιδιά του χωριού) μέχρι ταξίδια είναι πάνω σε μηχανάκια. Η θάλασσα του Αγιο-Σωτήρα το καλοκαίρι ήταν η καθημερινή μας διαδρομή. Μεγαλώνοντας αν και με διαφορετικά γούστα καταλήξαμε σε κάτι που καλύπτει και τους δυο μας. Η αγάπη για την μηχανή είναι κάτι που δεν τελειώνει ποτέ και κάθε ηλικία έχει τα δικά της. Την ίδια αγάπη την κληρονόμησε και η μεγαλύτερη κόρη μας η οποία ήδη έχει το δικό της μηχανάκι και όνειρό της είναι να κάνει πολλά ταξίδια με την δική της μοτοσυκλέτα.


-Πώς νιώθετε που έχετε το ίδιο χόμπι;

Είναι κάτι που μας ενώνει. Μας δίνει την ευκαιρία να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα, να έχουμε κοινό προσωπικό χρόνο κι αυτό μας βοηθάει να παραμένουμε δεμένοι σαν ζευγάρι. Είναι ωραία να περιμένεις πώς και πώς να κάνεις κάτι με τον άνθρωπό σου και να το γουστάρετε κι οι δυο. Μας έχει δώσει επίσης την ευκαιρία να γνωρίσουμε άλλους ανθρώπους που έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα με μας, συμμετέχοντας ως ενεργά μέλη σε ένα μοτοσυκλετιστικό σύλλογο, το MOTOCLUB Αλεξανδρούπολης «ΑΓΡΙΑΝΕΣ». Αυτή η ομάδα κάνει το χόμπι μας ακόμη πιο ενδιαφέρον.

-Έχετε συμμετάσχει σε αγώνες;

Όχι δεν έχουμε συμμετάσχει σε αγώνες. Και για τους δυο μας η φιλοσοφία της μηχανής δεν έχει να κάνει με τον ανταγωνισμό (αν και εγώ (Μάκης) πολύ ευχάριστα παρακολουθώ τους αγώνες Moto GP. Βέβαια σαν πιτσιρικάς ήμουν πάντα ΜΕΣΑ στις γνωστές «κόντρες» εΙχαν τη γλύκα τους τότε και οι κόντρες και οι σούζες). Τώρα πια όχι δεν μας ενδιαφέρει η συμμετοχή σε αγώνες. Αντιθέτως μας ενδιαφέρει υπερβολικά πολύ η συμμετοχή σε ομαδικές μοτοβόλτες, σε ενημερώσεις νέων για ασφαλή οδήγηση και σε οποιαδήποτε εκδήλωση μπορούμε να συνδράμουμε παρέχοντας βοήθεια χρησιμοποιώντας μοτοσυκλέτα.

-Περίπου σε πόσες εκδηλώσεις και βόλτες έχετε βρεθεί;

Άπειρες ημερήσιες μοτοβόλτες με συμμετοχή, πολλές φορές, άνω των 20 μοτοσυκλετών εντός κι εκτός νομού. Ταξίδια σε μοτοσυγκεντρώσεις  όπως η Πανελλήνια Συγκέντρωση Μοτοσυκλετιστών και το Αντάμωμα Φίλων Μοτοσυκλέτας. Επίσης σε πολλές εκδηλώσεις στις οποίες είτε ρυθμίζαμε την κυκλοφορία είτε συνοδεύαμε την πορεία όπως η λαμπαδηδρομία  αιμοδοτών, RUN GREECE, Via Egnatia, Πανθρακικό Αντάμωμα. Και το πιο σημαντικό απ΄ όλα, η παρουσίαση ασφαλούς οδήγησης από έμπειρους εκπαιδευτές του Μοτοθέσις ( Ελληνικού Ινστιτούτου Μοτοσυκλέτας) σε νέα παιδιά, σε γυμνάσια και λύκεια της πόλης μας και των περιχώρων. Αυτό είναι κάτι που θα συνεχίσουμε να το κάνουμε γιατί είναι μεγάλη ικανοποίηση να βλέπεις νέα παιδιά να κοιτούν με θαυμασμό την μηχανή σου, να σε ρωτάνε πράγματα, να σου λένε τα δικά τους όνειρα και με ενθουσιασμό να παρακολουθούν τις πολύτιμες συμβουλές του εκπαιδευτή, αφού πρώτα έχουν ακούσει την δυνατή αλλά άσχημη εμπειρία (με επιπτώσεις) του αγαπητού φίλου μας Παναγιώτη ο οποίος παρόλα αυτά με πολύ χαρά μοιράζεται με τα παιδιά προς γνώση και συμμόρφωση.

-Πείτε μια συμβουλή σε όσους οδηγούν μηχανή.

Δυστυχώς πολλοί από αυτούς που οδηγούν αυτοκίνητο δεν οδηγούν μοτοσυκλέτα για να έχουν την ανάλογη αντίληψη, οπότε όλοι εμείς οδηγώντας τις μηχανές μας θα πρέπει να σκεφτόμαστε και για μας αλλά και γι΄ αυτούς προβλέποντας τις κινήσεις τους. Επίσης στις μοτοσυκλέτες μεγάλου κυβισμού ο ολοκληρωμένος εξοπλισμός αναβάτη είναι αναγκαίος κυρίως για μεγάλες διαδρομές. Και φυσικά για τους οδηγούς κάθε είδους μοτοσυκλέτας, μικρής ή μεγάλης… ΠΑΝΤΑ ΚΡΑΝΟΣ!!! Κάποιοι σας περιμένουν στο σπίτι να γυρίσετε σώοι και αβλαβείς! Τα κράνη έχουν εξελιχθεί τόσο πολύ και είναι προσιτά για όλους με υπέροχα σχέδια για κάθε γούστο. Ας τα κάνουμε μόδα!

-Περιγράψτε με λίγες λέξεις πώς νιώθετε όταν ταξιδεύετε απλά με ένα κράνος και με τα απαραίτητα πράγματα.

Ελευθερία! Δεν χρειάζονται παραπάνω λέξεις. Η ουσία είναι το ταξίδι, η διαδρομή και πραγματικά είναι άλλη απόλαυση. Ξέρεις ότι δεν μπορείς να πάρεις πολλά μαζί σου, έτσι αρκείσαι στα απαραίτητα κι αυτόματα δεν σε νοιάζει. Επίσης ακόμα κι ο προορισμός μπορεί να αλλάξει κατά την διαδρομή.

-Ποια είναι η πιο μεγάλη διαδρομή που έχετε κάνει με την μηχανή;

Το ταξίδι μας στην Ελάτη Τρικάλων για το Αντάμωμα Φίλων Μοτοσυκλέτας με πολλά χιλιόμετρα πανέμορφων διαδρομών και αμέσως μετά Βόλος για κρεπάλη, αφήνοντας εννοείται τις μοτοσυκλέτες να ξεκουραστούν. Στα σχέδια του περσινού χειμώνα βέβαια ήταν η Ρουμανία που δυστυχώς αναβλήθηκε αλλά θα πραγματοποιηθεί με την πρώτη ευκαιρία.

-Η μηχανή για εσάς είναι απλά μέσο μεταφοράς ή τρόπος ζωής και γιατί.

Αναμφισβήτητα είναι τρόπος ζωής κι όχι απλά ένα μέσο μεταφοράς κι αυτό γιατί σου χαρίζει εμπειρίες, σε κάνει να σκέφτεσαι πιο γρήγορα, σε κάνει καλύτερο άνθρωπο. Μεταξύ μας οι μοτοσυκλετηστές όπου κι αν βρεθούμε και πάνω στο δρόμο ακόμα, γνωστοί, άγνωστοι θα χαιρετηθούμε! Υπάρχει αλληλοσεβασμός, κάτι που δεν υπάρχει στα αυτοκίνητα.

-Ποια ήταν η καλύτερη στιγμή μέσα στην καραντίνα;

Για εμάς λόγω εργασιακού και οικογενειακού φόρτου, η καραντίνα δεν άλλαξε και πολύ την καθημερινότητά μας (δουλειά, σπίτι, παιδιά). Παρόλα αυτά υπήρξε μια κάπως «παράνομη βόλτα» αν μπορούμε να την χαρακτηρίσουμε έτσι, κάπου απόμερα και χωρίς συνωστισμό που μας έδωσε οξυγόνο. Γέμισε τις μπαταρίες μας που το είχαμε πολύ ανάγκη. Αυτό το «γλυκό το απαγορευμένο» τελικά πάντα θα μας δίνει χαρά σε όποια ηλικία κι αν είμαστε. Πάντα σεβόμενοι τις καταστάσεις και τους συνανθρώπους μας.

-Ποια ήταν η πιο τρελή σκέψη που έχετε κάνει;

Ο καθένας την μηχανή του, φουλαρισμένη, ο ένας πίσω από τον άλλο, ενδοεπικοινωνίες φορτισμένες, τα βασικά κι όπου μας βγάλει.

-Πείτε μας μια ευχή που θέλετε να πραγματοποιηθεί για το 2021.

Η υγεία και η ευτυχία είναι αυτά που δεν μας αρέσει να λέμε γιατί είναι τα αυτονόητα και φυσικά τα κυριότερα. Ας πάμε στα πιο ειδικά… Εφόσον λοιπόν υπάρχουν τα προαναφερόμενα στην οικογένειά μας θα θέλαμε να πραγματοποιήσουμε το ταξίδι στο εξωτερικό!

-Σούλα και Μάκη πείτε μας παρακολουθείτε το e-evros.gr. Θα αλλάζατε κάτι; Ποια κατηγορία σας αρέσει περισσότερο;

Φυσικά! Είναι το μεγαλύτερο, το πιο γνωστό και έγκυρο μέσο ενημέρωσης για τα τοπικά νέα και όχι μόνο κατά την άποψή μας. Όταν θέλουμε να ενημερωθούμε με λεπτομέρειες για κάτι, κυρίως για τοπικά νέα, είναι το πρώτο που μας έρχεται στο μυαλό.

Αν και η επίσκεψή μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση e-evros.gr είναι καθημερινή. Δεν υπάρχει κάτι που θα θέλαμε να αλλάξει και ούτε μπορούμε να ξεχωρίσουμε κάποια από τις κατηγορίες. Όλα είναι άρτια στημένα και κατά τις ανάγκες του καθενός η ενημέρωση είναι λεπτομερής και έγκυρη.

Άλλωστε η επιτυχία αποτελείται από ένα σύνολο πραγμάτων! (Βέβαια εγώ η Σούλα, δεν μπορώ να κρύψω τον ενθουσιασμό μου κάθε φορά που βλέπω στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες από άλλες πόλεις και πρωτεύουσες του κόσμου, με το «e-evros» στις οθόνες κινητών

Φωτ.: Αντώνης Μαργαρίτης 

Who is Who - e-evros
Who is Σούλα & Μάκης; Who is Σούλα & Μάκης; Who is Σούλα & Μάκης; Who is Σούλα & Μάκης;
Who is Who
Ό,τι "παίζει"!
χαρτης επιχειρησεων