Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Αλεξανδρούπολη: Έτοιμα για απογείωση τα αμερικάνικα ελικόπτερα (φώτο)

Αλεξανδρούπολη: Έτοιμα για απογείωση τα αμερικάνικα ελικόπτερα (φώτο)

23-07-2020

Κατέπλευσε στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης την περασμένη Τρίτη το αμερικανικό πλοίο ARC Endurance, μεταφέροντας αμερικανικές δυνάμεις.

Το πλοίο μεταφέρει στοιχεία της 101ης Ταξιαρχίας της Αεροπορίας Στρατού των ΗΠΑ (101 CAB) για την υποστήριξη της επιχείρησης Atlantic Resolve, η οποία συνίσταται στη μεταφορά στην Ευρώπη  Aμερικανών στρατιωτών για την πραγματοποίηση ασκήσεων.

Η συνολική δύναμη της CAB είναι περίπου 2.000 άτομα προσωπικό, 50 ελικόπτερα Black Hawk, 4 Chinook, 25 Apache και περισσότερα από 1.800 τροχοφόρα οχήματα και κοντέινερ.

Να σημειωθεί ότι από εχθές το πρωί  στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης βρίσκεται και δεύτερο αμερικανικό πλοίο, το “USNS YUMA”.

Προσωπικό και οχήματα θα φύγουν σιδηροδρομικώς από την Αλεξανδρούπολη ενώ ελικόπτερα των Αμερικανών συναρμολογήθηκαν στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» προκειμένου να πετάξουν βορειότερα.

 

Σ.Κ

Αλεξανδρούπολη: Έτοιμα για απογείωση τα αμερικάνικα ελικόπτερα (φώτο) Αλεξανδρούπολη: Έτοιμα για απογείωση τα αμερικάνικα ελικόπτερα (φώτο) Αλεξανδρούπολη: Έτοιμα για απογείωση τα αμερικάνικα ελικόπτερα (φώτο) Αλεξανδρούπολη: Έτοιμα για απογείωση τα αμερικάνικα ελικόπτερα (φώτο)