Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
FAGI

Κάτι τρέχει στην Ελλάδα

Οι αναλυτές "βλέπουν" πτώση των βάσεων σε όλα σχεδόν τα επιστημονικά πεδία, καθώς τα θέματα των μαθημάτων ήταν αυξημένης δυσκολίας σε σχέση με προηγούμενες χρονιές.
Οι αναλυτές "βλέπουν" πτώση των βάσεων σε όλα σχεδόν τα επιστημονικά πεδία, καθώς τα θέματα των μαθημάτων ήταν αυξημένης δυσκολίας σε σχέση με προηγούμενες χρονιές.

Ανακοινώνονται αύριο οι βαθμολογίες των Πανελληνίων 2015.

22-06-2015

Αύριο, Τρίτη 23 Ιουνίου, όπως όλα δείχνουν, θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των υποψηφίων στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις, για τους μαθητές των ΓΕΛ, ενώ οι βάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν μετα τις 20 Αυγούστου.

Η ανάρτηση των βαθμολογιών θα ξεκινήσει νωρίς το πρωί στα λύκεια όλης της χώρας και θα ολοκληρωθεί έως το απόγευμα στις απομακρυσμένες περιοχές. Οι μαθητές από την ιστοσελίδα results.it.minedu.gov.gr θα έχουν πρόσβαση στις βαθμολογίες, πληκτρολογώντας τον 8ψήφιο κωδικό και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυνο και το μητρώνυμο.

Η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας έχει ζητήσει να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες καταχώρισης της τελικής βαθμολογίας το αργότερο μέχρι το βράδυ της Παρασκευής 19 Ιουνίου 2015 για όλα τα μαθήματα, ώστε στη στη συνέχεια να γίνουν οι διασταυρώσεις των στοιχείων και τα «πακέτα» με τις βαθμολογίες να σταλούν στα σχολεία.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, οι υποψήφιοι θα πρέπει να ξεκινήσουν την πρόχειρη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου τους, το οποίο θα πρέπει θα υποβάλλουν ηλεκτρονικά (στην οριστική μορφή του) έως τις 7 Ιουλίου, ημερομηνία στην οποία δεν θα δοθεί καμία παράταση.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι αναλυτές "βλέπουν" πτώση των βάσεων σε όλα σχεδόν τα επιστημονικά πεδία, καθώς τα θέματα των μαθημάτων ήταν αυξημένης δυσκολίας σε σχέση με προηγούμενες χρονιές.

Ο γενικός αριθμός εισακτέων ανέρχεται σε 68.345 θέσεις και, αναλυτικότερα,: 44.000 στα ΑΕΙ και στις Α.Ε.Α και 24.145 στα ΤΕΙ, ΑΣΠΑΙΤΕ και ΑΣΤΕ.

Δείτε το μηχανογραφικό δελτίο των ΕΠΑΛ εδώ και των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (Β' ΟΜΑΔΑ) εδώ.