Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
THE GARDENERS

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Βαθαίνει το «χάσμα» Υπουργού – ΔΠΘ για την 4η Νομική – στον «πάγο» το ΤΕΙ Διδυμοτείχου

Βαθαίνει το «χάσμα» Υπουργού – ΔΠΘ για την 4η Νομική – στον «πάγο» το ΤΕΙ Διδυμοτείχου

29-12-2018

Άκαρπη, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το ζήτημα της ίδρυσης 4ης Νομικής Σχολής, απέβη η συνάντηση των Πρυτανικών Αρχών του ΔΠΘ με τον Υπουργό Παιδείας.

Στην πολύωρη συνάντηση ανάμεσα στον Πρύτανη Αλ.Πολυχρονίδη και τους Αντιπρυτάνεις Φώτη Μάρη, Ζωή Γαβριηλίδου και Μαρία Μιχαλακοπούλου με τον Κώστα Γαβρόγλου, τέθηκαν μια σειρά ζητημάτων ακαδημαϊκού ενδιαφέροντος ανάμεσα στα οποία και η ίδρυση της 4ης Νομικής στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

«Συζητήσαμε εκ νέου με τον Υπουργό για την 4η Νομική και καθένας μας επέμεινε στη θέση του», δηλώνει η Αντιπρύτανης Μαρία Μιχαλακοπούλου, επισημαίνοντας ότι «ο Υπουργός δεσμεύθηκε πως ο αριθμός των εισακτέων στις σχολές δεν θα αλλάξει».

Το επιχείρημα φυσικά αυτό έρχεται ως απάντηση στην αντίδραση της ακαδημαϊκής κοινότητας για την ίδρυση νέας Νομικής, επικαλούμενη συρρίκνωση του ΔΠΘ εξαιτίας έλλειψης φοιτητών.

Σε ό,τι αφορά το ΤΕΙ Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου και το ενδεχόμενο «μεταγραφής» του από το ΤΕΙ ΑΜ-Θ στην Ιατρική Σχολή του ΔΠΘ στην Αλεξανδρούπολη, παραμένει ανοιχτό.

«Δεν ξέρουμε εάν το ΤΕΙ θα λειτουργήσει στην Αλεξανδρούπολη ή εάν θα μεταφερθεί εκεί μόνο η διοικητική λειτουργία του. Σε κάθε περίπτωση η ένταξη του στην Ιατρική Σχολή, αποτελεί ξεκάθαρη αναβάθμιση», σημειώνει η Μ.Μιχαλακοπούλου.

Οι Πρυτανικές Αρχές πρόκειται να έχουν εκ νέου συνάντηση με τον Υπουργό μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2019, αναφορικά με το σχέδιο στρατηγικής αναβάθμισης του ακαδημαϊκού ιδρύματος και την ίδρυση νέων τμημάτων, μια ήδη ειλλημένη απόφαση.

Μαρίνα Κριτού