Σήμερα είναι: Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020
greek english turkish
ALL4U SOHO ΙΚΤΕΟ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Εξέδρα αναπαραγωγής γλαρονιών τοποθετήθηκε στο Δέλτα του Έβρου (φώτο)

Εξέδρα αναπαραγωγής γλαρονιών τοποθετήθηκε στο Δέλτα του Έβρου (φώτο)

10-05-2019

Καθώς σιγά σιγά η μετανάστευση των πουλιών ολοκληρώνεται, αρκετά είδη αναπαράγονται ήδη στο Δέλτα, ενώ κάποια άλλα ξεκινάνε αυτή την περίοδο.

Ανάμεσα σε αυτά και τα γλαρόνια τα οποία ψάχνουν κατάλληλα σημεία αναπαραγωγής, κυρίως στις αμμονησίδες.
Για να βοηθήσει τα γλαρόνια να βρουν ασφαλή σημεία να κάνουν τις φωλιές τους, ο Φορέας Διαχείρισης, με χρηματοδότηση από την οργάνωση Birdwing, κατασκεύασε ξύλινη πλωτή πλατφόρμα και την τοποθέτησε σε κεντρική λιμνοθάλασσα του υγροτόπου.

Πέντε ημέρες αφού τοποθετήθηκε η πλατφόρμα, τα πρώτα γλαρόνια (Ποταμογλάρονα) δοκιμάζουν να κάνουν τις φωλιές τους. Το σημείο βρίσκεται σε απάνεμο μέρος, μακριά από τα κύματα της θάλασσας και ελπίζουμε πως αρκετά ζευγάρια θα επιτύχουν να μεγαλώσουν εκεί την οικογένειά τους.

Οι πλατφόρμες προσελκύουν πολύ εύκολα και γρήγορα τα γλαρόνια και έχουν τοποθετηθεί σε πολλούς υγροτόπους στον κόσμο, αλλά και στην χώρα μας.

Να σημειωθεί πως αυτή είναι άλλη μια σημαντική συνεργασία του Φορέα Διαχείρισης με τη Birdwing, καθώς στο παρελθόν με χρηματοδότησή της τοποθετήθηκαν εξέδρα αναπαραγωγής πελεκάνων και κουτιά για την προσέλκυση αναπαραγωγής Βραχοκιρκίνεζων και Χαλκοκουρούνων.