Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
EMY ΜΟΝΩΣΕΙΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

EKTAKTO: Έντονη κακοκαιρία "χτυπά" το νησί της Σαμοθράκης

EKTAKTO: Έντονη κακοκαιρία "χτυπά" το νησί της Σαμοθράκης

26-09-2017

(21:30): Λόγω της κατάστασης των υδρομαστεύσεων και των δικτύων ύδρευσης, ο Δήμος Σαμοθράκης συνιστά την αποφυγή κατανάλωσης νερού για πόση, μέχρι να γίνουν οι απαραίτητοι δειγματοληπτικοί έλεγχοι.


(19:00): Ο Δήμος Σαμοθράκης με ανακοίνωση του ενημερώνει τους πολίτες του νησιού ότι μπορούν να καλούν καθημερινά στον αριθμό 25510-98097, από τις 8.00 το πρωί έως τις 10.00 το βράδυ, για να δηλώνουν προβλήματα που ενδεχόμενα αντιμετωπίζουν μετά την εκδήλωση των εντόνων καιρικών φαινομένων.

Επίσης όσοι έχουν υποστεί ζημιές στις κατοικίες τους ή στις επιχειρήσεις τους, όπως καταστροφή οικοσκευής, επαγγελματικού εξοπλισμού, τυχόν βλάβες σε κτίρια, να ενημερώσουν για το είδος της ζημιάς που έχουν υποστεί, ώστε συνεργεία μηχανικών να διενεργήσουν αυτοψίες για την καταγραφή των βλαβών, προκειμένου να αποζημιωθούν οι πολίτες, για τις ζημιές που έχουν υποστεί.

Τέλος απευθύνεται έκκληση προς τους κατοίκους και ιδιαίτερα στους οδηγούς, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους, λόγω βλαβών στο οδικό δίκτυο.


(15:00) Πραγματοποιείται σύσκεψη στη Σαμοθράκη παρουσία του Γ.Γ. Υποδομών κ. Δέδε και του Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας κ. Καπάκη, και υπηρεσιακών παραγόντων για την άμεση αντιμετώπιση των καταστροφών σύμφωνα με τη Βουλευτή Έβρου κ. Γκαρά.

Καθ΄ οδόν για το νησί βρίσκεται ο Υπουργός Υποδομών κ. Σπίρτζης. Ήδη έχουν μεταβεί στο νησί κλιμάκιο πυροσβεστικής και ΕΜΑΚ, μηχανήματα της πυροσβεστικής και του στρατού με χειριστές και ανώτερα στελέχη.

Καθ' οδόν βρίσκεται από τη Θεσ/νίκη και ειδικό κλιμάκιο της ΕΜΑΚ με ειδικό εξοπλισμό.

Προτεραιότητα ο καθαρισμός του Κέντρου Υγείας.

Το νησί έχει κηρυχθεί ήδη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Οι δυνάμεις μας και η προσοχή μας στραμμένες στη Σαμοθράκη για άμεση αποκατάσταση.


(13:15): Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες στη Σαμοθράκη μεταβαίνει και κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελούμενο από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, κ. Γιάννη Καπάκη και τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργο Δέδε.

Συνοδεύεται από στελέχη των Υπηρεσιών, καθώς και από κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, προκειμένου να επιθεωρήσουν και να συντονίσουν τις ενέργειες για την αντιμετώπιση των καταστροφών.

Να τονίσουμε πως το μεγαλύτερο πρόβλημα υπάρχει στη Χώρα, από την Παλιάπολη και κάτω σπίτια και καταλύματα έχουν όλα καταστραφεί. Στην Καμαριώτισσα, έχουν πλημμυρίσει μερικά σπίτια και υπόγεια αλλά ευτυχώς δεν έχει εντοπιστεί πιο σημαντικό πρόβλημα.


Νεότερη ενημέρωση (11:15): Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκε η Σαμοθράκη.

Στο νησί μεταβαίνει σε λίγη ώρα κλιμάκιο του Υπουργείου Υποδομών, κλιμάκιο της ΕΜΑΚ, 200 στρατιώτες, καθώς και υδροφόρες για πόσιμο νερό.

Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες κάνουν λόγο για πλήρη καταστροφή του οδικού δικτύου, του δικτύου υδροδότησης στη χώρα, αλλά και του Δημαρχείου Σαμοθράκης το οποίο ήταν χτισμένο επάνω στο ρέμα.

Έχει ήδη καταφθάσει στο νησί ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Πέτροβοτς, με κλιμάκια της Περιφέρειας για εκτίμηση της κατάστασης στο νησί. Πληροφορίες αναφέρουν πως στη Σαμοθράκη θα βρεθεί, τις μεσημεριανές ώρες και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκας.

Τέλος η 4η ΔΥΠΕ Μακεδονίας - Θράκης ζήτησε την άμεση καταγραφή των ζημιών που έχουν υποστεί τα μηχανήματα του Κέντρου Υγείας στη Χώρα προκειμένου να αντικατασταθούν άμεσα.(06:45): "Βιβλική" θα την χαρακτηρίζαμε την καταστροφή που υπέστη η Σαμοθράκη, από την κακοκαιρία που πλήττει τις τελευταίες ώρες το νησί.  Δρόμοι έγιναν ποτάμια, το οδόστρωμα "άνοιξε" και το Κέντρο Υγείας του νησιού "μπαζώθηκε" κυριολεκτικά, οι κάτοικοι κάνουν λόγο για ανυπολόγιστες ζημιές. 


(00:00): Το νησί έχει "κοπεί" στα δύο αφού έχει διακοπεί η κυκλοφορία προς Λάκκωμα. Έχουν απομονωθει τα χωριά Ξηροπόταμος, Λάκκωμα, Προφήτης Ηλίας.

Ήδη οι ζημιές και τα προβλήματα είναι πολλά αφού έχει πλημμυρίσει το Κέντρο Υγείας και σπίτια στην Χώρα ενώ παρασυρθηκε μια γέφυρα μετά τα Αλώνια στο 5ο χλμ στο δρόμο Καμαριωτισσας - Χώρας.  


(22:00): Πολύ έντονα καιρικά φαινόμενα πλήττουν το νησί της Σαμοθράκης τις τελευταίες ώρες. 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η έντονη βροχόπτωση έχει ξεπεράσει τα 210 χιλιοστά (21:00) μέσα σε λίγες ώρες, ενώ παρατηρούνται κατολισθήσεις σε όλο το οδικό δίκτυο πράγμα που καθιστά επικίνδυνη την κυκλοφορία των οχημάτων.

Για το λόγο αυτό ο Δήμος Σαμοθράκης εξέδωσε την παρακάτω έκτακτη ανακοίνωση: «Ο Δήμαρχος Σαμοθράκης ενημερώνει τους πολίτες ότι λόγω της σφοδρής καταιγίδας που πλήττει απόψε νύχτα 25ης Σεπτεμβρίου το νησί, οι πολίτες πρέπει να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και κάθε διαδρομή με αυτοκίνητο. Αν για λόγους υγείας η μετακίνηση είναι υποχρεωτική, παρακαλούνται οι πολίτες πριν μετακινηθούν να επικοινωνούν με τις αρχές του νησιού.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να αποφεύγεται το πέρασμα από το ρέμα «Πλατιά».

Η γέφυρα του Ξηροποτάμου έχει πλημμυρίσει για το λόγο αυτό έχει διακοπεί η πρόσβαση προς τα χωριά Λάκκωμα και Προφήτης Ηλίας.

Συχνές είναι οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση ενώ προβλήματα παρουσιάζονται και στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας που καθιστούν την επικοινωνία σε πολλές περιπτώσεις αδύνατη!

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία στο νησί κατόπιν εντολής Δημάρχου.

Πάντως σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού τα φαινόμενα θα συνεχιστούν στο νησί με έντονες καταιγίδες ενώ τα φαινόμενα φαίνεται πως θα πλήξουν και τον υπόλοιπο Έβρο.

.:Δείτε την πρόγνωση του καιρού εδώ.

Ακουλουθεί στιγμιότυπο από το λιμάνι της Καμαριώτισσας:

Δείτε σχετικές αναρτήσεις στο facebook: 

Κεραυνός που καταγράφηκε νωρίτερα στην περιοχή της Σαμοθράκης EKTAKTO: Έντονη κακοκαιρία "χτυπά" το νησί της Σαμοθράκης EKTAKTO: Έντονη κακοκαιρία "χτυπά" το νησί της Σαμοθράκης EKTAKTO: Έντονη κακοκαιρία "χτυπά" το νησί της Σαμοθράκης EKTAKTO: Έντονη κακοκαιρία "χτυπά" το νησί της Σαμοθράκης EKTAKTO: Έντονη κακοκαιρία "χτυπά" το νησί της Σαμοθράκης EKTAKTO: Έντονη κακοκαιρία "χτυπά" το νησί της Σαμοθράκης EKTAKTO: Έντονη κακοκαιρία "χτυπά" το νησί της Σαμοθράκης EKTAKTO: Έντονη κακοκαιρία "χτυπά" το νησί της Σαμοθράκης