Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
THE GARDENERS

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Κανένα έκτακτο μέτρο για τον φράκτη του Έβρου.

Κανένα έκτακτο μέτρο για τον φράκτη του Έβρου.

17-09-2015

Δεν φαίνεται να υπάρχει ζήτημα αύξησης της ροής των προσφύγων στα σύνορα της Ελλάδας και ως εκ τούτου δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο έκτακτης ανάγκης. Αυτά απαντά η υπηρεσιακή κυβέρνηση, σύμφωνα με τη newsbomb.gr, στα δημοσιεύματα που θέλουν να επισκευαστεί άμεσα ο φράχτης του Έβρου για την αποφυγή της αύξησης των παράνομων διελεύσεων στο εσωτερικό της χώρας. 

Το υπουργείο έχει γνώση όσων γίνονται στην Τουρκία και στην Ανδριανούπολη, αλλά διαβεβαιώνει πως τα ελληνικά σύνορα φυλάσσονται ήδη επαρκώς και αναφέρουν ότι η καταγραφή όσων διέρχονται τα σύνορα μέσω Έβρου δεν έχει παρουσιάσει αύξηση και πως όσοι εισέρχονται στη χώρα μας καταγράφονται κανονικά, όπως πάντα

Στην Τουρκία, χιλιάδες πρόσφυγες επιμένουν, παρά τα αμέτρητα εμπόδια, στο σχέδιό τους που είναι να μετακινηθούν από την Κωνσταντινούπολη προς την Αδριανούπολη και από εκεί να εισέλθουν στην Ε.Ε. μέσω Έβρου. Οι τουρκικες αρχές, εκτός από το να αποτρέπουν τους πρόσφυγες από το να φτάσουν στην Αδριανούπολη, δεν έχουν πάρει άλλα μέτρα.

Ο λόγος που η διαδρομή των προσφύγων άλλαξε είναι από τη μία πλευρά οι αμέτρητοι πνιγμοί στα παράλια του Αιγαίου, και από την άλλη τα αυστηρά μέτρα ελέγχου που έθεσε η Ουγγαρία όταν έκλεισε τις συνοριακές διαβάσεις της με τη Σερβία, έχοντας ως αποτέλεσμα εκατοντάδες άνθρωποι να μείνουν εγκλωβισμένοι στην ουδέτερη ζώνη.

Η Ουγγρική κυβέρνηση ανήγγειλε οτι θα προχωρήσει στην επέκταση του φράκτη που κατασκεύασε στα σύνορα με τη Σερβία και Ρουμανία.  

Τα συρματοπλέγματα που εγκατέστησε η Ρουμανία είναι υψίστης ασφαλείας τύπου ΝΑΤΟ, και χρησιμοποιούνται για την περιφρούρηση νατοϊκών στρατοπέδων, φυλακών και πυρηνικών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής. Καταλήγουν σε αιχμηρές, μεταλλικές λεπίδες σχεδιασμένες να προκαλούν βαθιά τραύματα σε όποιον επιχειρεί να τα παραβιάσει.

Τα τραύματα που επιφέρουν αυτοί οι φράχτες τόσο σε ζώα όσο και σε ανθρώπους είναι τόσο σοβαρά που μπορούν να προκαλέσουν έως και το θάνατο. Η γερμανική εταιρία Mutanox είχε αρνηθεί γι΄αυτό το λόγο να αναλάβει το έργο της Σερβίας: «Αυτό το συρματόπλεγμα χρησιμοποιείται για την αποτροπή εγκληματικών πράξεων. Αλλά όταν πρόκειται για παιδιά και ενήλικες που προσπαθούν να διαφύγουν από μια κατάσταση περνώντας τα σύνορα τότε δε μιλάμε για εγκληματικές πράξεις. Για το λόγο αυτό δεν προχωρήσαμε στην υποβολή προσφοράς». Δεύτερη γερμανική εταιρία δήλωσε ότι χαίρεται που δεν επελέγη για το έργο.

Ο φράχτης μήκους 12 χλμ. στα ελληνοτουρκικά σύνορα του Έβρου είναι επίσης αυτού του τύπου.