- Με μεγάλη συμμετοχή η φιλανθρωπική βραδιά των Daughters of Penelope για το Friendship Camp
(28-06-2026) - Τα 2α γενέθλιά του γιόρτασε το ΝΟΑ cafe bar στο Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης
(12-06-2026) - Λαμπερά εγκαίνια στην Αλεξανδρούπολη: Πλήθος κόσμου υποδέχτηκε το νέο κατάστημα της «Καλλιτσάρης Δ. & Υιοί ΟΕ»
(12-06-2026)
Κάτι τρέχει στον Έβρο
Καταρρέει το ξύλινο κτίριο που κάποτε στέγαζε το ΠΙΚΠΑ.
Καταρρέει σιγά σιγά το όμορφο ξύλινο κτίριο που κάποτε στέγαζε τις υπηρεσίες του ΠΙΚΠΑ στην Αλεξανδρούπολη. Το οικοδόμημα, που βρίσκεται στην οδό Ιωακείμ Καβύρη, έχει αφεθεί στη τύχη του, με εμφανή τα σημάδια της παρακμής και μια αυλή γεμάτη χόρτα, που δεν αποκλείεται να φιλοξενεί ακόμα και φίδια, όπως επισημαίνουν κάτοικοι της περιοχής.
Σύμφωνα με τους ιδιους, η δημοτική αρχή όταν παρέλαβε το ξύλινο κτήριο είχε δηλώσει οτι θα χρησιμοποιηθεί ώς νηπιαγωγείο ή στέγη δημόσιας υπηρεσίας.
Σε ρεπορτάζ της elthraki.gr, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελος Λαμπάκης, απάντησε στους κατοίκους εξηγώντας ότι το κτίριο, του οποίου η κυριότητα ανήκει στο Δήμο, είναι "σάπιο και δεν επιδιορθώνεται". Η πρώτη σκέψη για την αξιοποίηση του κτιρίου, όταν το παρέλαβε ο Δήμος, ήταν όντως η δημιουργία ενός νηπιαγωγείου, καθώς τα ήδη υπάρχονται νηπιαγωγεία του Δήμου δεν ήταν και τόσο καλών προδιαγραφών. Η σκέψη αυτή όμως απορρίφθηκε λόγω προβλήματος που προέκυψε με τις προδιαγραφές του οικοπέδου, αφού είναι μόλις 180 τ.μ.
Πάραυτα, ο Δήμος βρίσκεται “στην αναζήτηση χρηματοδότησης μιας δράσης, της οποίας η ωφέλεια θα είναι μεγαλύτερη από την κατασκευή ενός νηπιαγωγείου μόνο 24 θέσεων. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το κτίριο θα κατεδαφιστεί.”
EN
TR






