Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
EMY ΜΟΝΩΣΕΙΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Χαρές και πανηγύρια για τους γείτονες αφού είχαν χάσει εδώ και μήνες τους καλύτερους πελάτες.
Χαρές και πανηγύρια για τους γείτονες αφού είχαν χάσει εδώ και μήνες τους καλύτερους πελάτες.

Κοντή μνήμη: Άνοιξε ξανά το τελωνείο των Καστανεών και οι Έλληνες ξεκίνησαν τα ψώνια στην Τουρκία

05-07-2021

Μετά από πολλή... σκέψη αποφάσισαν να ανοίξουν τελικά το τελωνείο των Καστανεών! Μια απόφαση που την πήραν πίσω δύο φορές, καθώς αρχικά την περασμένη Παρασκευή δημοσιεύσαμε ότι ξεκινάει η λειτουργία των χερσαίων πυλών της χώρας. Αργότερα ενημερωθήκαμε ότι στην απόφαση αυτή δεν θα συμπεριληφθεί το τελωνείο των Καστανεών και το πήραμε πίσω, αλλά δυστυχώς κάποιοι το ξανασκέφτηκαν και το Σάββατο άνοιξε!

Χαρές και πανηγύρια για τους γείτονες αφού είχαν χάσει εδώ και μήνες τους καλύτερους πελάτες.

Άνοιξε λοιπόν το τελωνείο Καστανεών μετά από περίπου 15 μήνες και δειλά δειλά ξεκίνησαν τα ψώνια των Ελλήνων στη γειτονική Τουρκία. Ναι καλά διαβάσατε, σαν να μην ήμασταν εμείς  που ζήσαμε όλα αυτά τον Μάρτιο του 2020, που προσπαθούσαμε με "νύχια και με δόντια" να κρατήσουμε όρθιο τον φράχτη, που φωνάζαμε "Ο Έβρος δεν πέφτει"!.


Αυτοί είμαστε... κοντή μνήμη. Σήμερα τρέχουμε να πάρουμε κάλτσες, φανελάκια και ψωμιά made in Turkey και σε λίγες ημέρες θα δείτε θα ζήσουμε και στιγμές από τις παλιές εποχές τότε που σχημάτιζαν ουρές χιλιομέτρων οι Έλληνες στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Ο Πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων Έβρου φανερά αγανακτισμένος με μια μακροσκελή ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει " Το έπος των Καστανεων τελείωσε με πολλά χειροκρότημα, με "χτυπήματα" στην πλάτη και στο τέλος με ευχαριστήρια μηνύματα.. Και μετά;;; μετά ξεκίνησαν τα άλλα "χτυπήματα" για τον τόπο μας, βλέπε επικείμενη επέκταση στο ΚΥΤ Φυλακιου και το κερασάκι στην τούρτα το άνοιγμα του Τελωνείου στις Καστανιες. Εκεί που τα χημικά, οι πέτρες οι συνεχόμενες προκλήσεις ήταν καθημερινές για πολλές εβδομάδες.. Δυστυχώς για μια ακόμη φορά φορά όλα ξεχνιούνται.. Και αναρωτιέμαι: τελικά ο Έβρος πέφτει;; τελικά ο Έβρος είναι ψηλά;;"

Ακολουθεί ολόκληρη η ανάρτηση του κ. Χρυσοβαλάντη Γιαλαμά: 

Καλημέρα και καλή εβδομάδα.. Βυθισμένος στις σκέψεις μου για τον τόπο που μεγάλωσα, για τον τόπο που ζω για τον τόπο που αγαπώ για τον Έβρο μας. Πριν περίπου ενάμιση χρόνο γίναμε πρωταγωνιστές και μάρτυρες μιας καθοδηγουμενης από την γείτονα χώρα μαζικής εισβολής. Τα καταφέραμε όλοι μας καθώς γίναμε μια μεγάλη γροθιά και κερδίσαμε την μάχη για την φύλαξη των συνόρων της πατρίδας μας.

Ο υβριδικός πόλεμος όμως συνεχίζεται, όταν επιθυμούν οι "γείτονες" μας να ανοίξουν την κάνουλα οι ροές είναι συνεχόμενες και δυστυχώς αν και με πολύ μεγάλο κόπο προσπαθούμε να κρατήσουμε τα σύνορα μας τα αποτελέσματα δεν είναι πάντα ικανοποιητικα. Βήματα για την φύλαξη των συνόρων της πατρίδας μας έγιναν και γίνονται ναι μεν αργά αλλά σταθερά. Το έπος των Καστανεων τελείωσε με πολλά χειροκρότημα, με "χτυπήματα" στην πλάτη και στο τέλος με ευχαριστήρια μηνύματα.. Και μετά;;; μετά ξεκίνησαν τα άλλα "χτυπήματα" για τον τόπο μας, βλέπε επικείμενη επέκταση στο ΚΥΤ Φυλακιου και το κερασάκι στην τούρτα το άνοιγμα του Τελωνείου στις Καστανιες. Εκεί που τα χημικά, οι πέτρες οι συνεχόμενες προκλήσεις ήταν καθημερινές για πολλές εβδομάδες..

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά φορά όλα ξεχνιούνται.. Και αναρωτιέμαι: τελικά ο Έβρος πέφτει;; τελικά ο Έβρος είναι ψηλά;; ΥΓ Ας γίνουμε και πάλι μια γροθιά και ας στηρίξουμε την τοπική αγορά. Το κατάστημα ένδυσης, το κατάστημα εστίασης όλα τα καταστήματα των δικών μας ανθρώπων. Τώρα μας χρειάζονται αυτοί και πρέπει να τους ενισχύσουμε. Πολλοί από εμάς και βάζω και μένα έχουμε κάνει στο παρελθόν τα ψώνια μας στην "γείτονα" χώρα.. Τώρα απλά με τα γεγονότα του Μαρτίου, με τις συλλήψεις των στρατιωτικών με τις καθημερινές κατά διαστήματα προκλήσεις απλά μόνο στην σκέψη ντρέπομαι.. "Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος..."

Σ.Κ