Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
EMY ΜΟΝΩΣΕΙΣ

e - υεξία

Κορονοϊός και Wei Qi (Γουεϊ Τσι) - Η προστατευτική μας ενέργεια

Κορονοϊός και Wei Qi (Γουεϊ Τσι) - Η προστατευτική μας ενέργεια

19-03-2020

Στην παραδοσιακή κινέζικη Ιατρική λέμε ότι η εισπνοή του οξυγόνου είναι πρόσληψη ζωτικής δύναμης από τον έξω κόσμο. Αν προσπαθήσετε να κρατήσετε την αναπνοή σας θα έχετε μια πολύ άμεση απόδειξη του πόσο εξαρτημένοι είστε από το οξυγόνο και τους πνεύμονες.
Όταν λοιπόν, οι πνεύμονες δεν δουλεύουν κανονικά η ικανότητα μας να παίρνουμε μέσα μας τη ζωή μειώνεται, κάτι που έχει γενικότερες σωματικές και ψυχολογικές επιπτώσεις. Πιο αφηρημένα μπορούμε να πούμε ότι οι πνεύμονες βάζουν τη ζωή μέσα στο σώμα μας. Είναι η τέχνη να βλέπεις τι υπάρχει στο βάθος κάτω από τη επιφάνεια, είναι η τέχνη της αποκάλυψης της αλήθειας.

Αυτό που έχει υπέρτατη δύναμη πάνω στο ανοσοποιητικό μας σύστημα είναι το λειτουργικό Qi (Τσι) των πνευμόνων ( Πν) και του παχέως εντέρου (Π.Ε).
Οι Πνεύμονες είναι αναγκαίοι για την αναπνοή και την οξυγόνωση του σώματός μας. Είναι επίσης οι σιωπηλοί εργάτες που κυβερνούν το ανοιγο-κλείσιμο των πόρων του δέρματος, βοηθώντας μας με αυτό το τρόπο να προσαρμοζόμαστε στις κλιματολογικές αλλαγές και να διατηρούν ομοιόμορφη τη θερμοκρασία στο σώμα.

Οι πνεύμονες είναι ο μέγας καθαριστής και εξαγνιστής και σε αυτή τους τη δουλειά έχουν ένα σύμμαχο. Το παχύ έντερο.
Το παχύ έντερο είναι ένας μεγάλος εξολοθρευτής, όχι μόνο για τα κόπρανα αλλά και για κάθε παθογόνο ή δυνητικά παθογόνο παράγοντα πρόκλησης ασθένειας στο σύστημα μας .

Όσο η λειτουργία του παχεως εντέρου και των πνευμόνων είναι σε καλή κατάσταση, μας βοηθούν να υιοθετούμε μια αποστασιοποιημένη συμπεριφορά και να συνεχίζουμε την ζωή μας, διαχειρίζοντας καλύτερα όλες τις "αποσκευές" που έχουμε την τάση να κουβαλάμε κατά την διάρκεια τις ζωής μας όπως τη λύπη, τη θλίψη και τα αισθήματα ενοχής.
Καθώς το Wei Qi (προστατευτική μας ενέργειας) ρέει ανάμεσα στο δέρμα και τους μύες, ρέει επίσης ως ενεργειακό πεδίο γύρω από κάθε ένα κύτταρο του σώματός.

Όσο το Qi των Πνευμόνων και του Παχεως εντέρου είναι υγιές δημιουργείται ένα ενεργειακό πεδίο που αποτελεί την προστασία μας έναντι πολλών ασθενειών , στις οποίες συμπεριλαμβάνονται ο καρκίνος, η άνοια και προβλήματα των ενδοκρινών αδένων.

- Πως βελτώνουμε το Wei Qi μας-
1. Διατηρώντας υγιείς τους πνεύμονες και το παχύ έντερο.
Προτείνω 2-3 κάψουλες Cordyceps την ημέρα για τους πνεύμονες, ριγανέλαιο και ιχθυέλαια.

2. Φροντίδα του δέρματος, καθώς αποτελεί τον 3ο μας πνεύμονα.

3. Καλό ύπνο.

4. Διαχειριζόμαστε τα συναισθήματα μας αντί να τα αποφεύγουμε.
Βοήθεια από κάποιον ειδικό.

5. Yoga , Pilates, Qigong, Thai massage, Shiatsu, βελονισμό, περπάτημα, ποδήλατο.

6. Συμπεριλαμβάνουμε στην διατροφή μας πικάντικες τροφές όπως : τσίλι, πιπέρι, σινάπι, ραπάνι, σκόρδο, πιπερόριζα, κρεμύδι, πράσο κτλ. Οι Πνεύμονες και το παχή έντερο ενισχύονται από το μαύρο ρύζι και από λαχανικά όπως το λάχανο το κουνουπίδι, το σελινο, το αγγούρι , το νεροκάρδαμο, τα γογγύλια. Λόγω της περιεκτικότητας τους σε ίνες, όλα τα ακατέργαστα δημητριακά και τα λαχανικά υποστηρίζουν και ενισχύουν την λειτουργεία του παχεως εντέρου.

7. Καθαρός αέρας και ασκήσεις αναπνοής όπως Ujjayi & Bhastrika pranayama ( κάτω από έμπειρη καθοδήγηση) απο 3' ως 8' λεπτά.

Βοηθώντας την σωστή λειτουργία αυτών των δύο οργάνων, του παχέως εντέρου που μας βοηθά να αποβάλουμε τα αρνητικά μας σημεία και των πνευμόνων όπου μας δείχνουν τα θετικά σημεία στους τομείς που είμαστε δυνατοί και προικισμένοι, βελτιώνουμε την ποιότητα της ΖΩΗΣ μας.

Κωνσταντίνος Ντάτσης 

Βελονιστής - Εναλλακτικός Θεραπευτής