Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
EMY ΜΟΝΩΣΕΙΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Ορεστιάδα: 19χρονος με νοητική υστέρηση καταγγέλλει βιασμό από στρατιωτικό

Ορεστιάδα: 19χρονος με νοητική υστέρηση καταγγέλλει βιασμό από στρατιωτικό

18-06-2023

Για βιασμό προσήγαγε η Αστυνομία έναν Υπαξιωματικό του Στρατού Ξηράς, μετά από την καταγγελία 19χρονου με νοητική υστέρηση στην Ορεστιάδα, υποστηρίζοντας πως αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο 46χρονος τον κακοποιεί σεξουαλικά.

Σύμφωνα με τον 19χρονο λίγο μετά τις 9 το βράδυ της προηγούμενης Κυριακής ένας άγνωστος άνδρας τον έβαλε με τη βία στο αυτοκίνητό του και τον οδήγησε σε αγροτική περιοχή, στο χωριό Νέος Πύργος της Ορεστιάδας.

Εκεί, ο φερόμενος ως δράστης εκμεταλλευόμενος τη νοητική κατάσταση του νεαρού εκτόνωσε τις αρρωστημένες ορέξεις του. Αρχικά, προέβη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος του και στη συνέχεια τον βίασε παρά φύσιν χωρίς όπως υπογραμμίζει τη θέλησή του.

VW Τερζενίδης

Παράλληλα, ο 19χρονος κατέθεσε πως πριν από τρία χρόνια το ίδιο άτομο τον είχε βάλει στο αυτοκίνητό του και τον είχε οδηγήσει σε ερημική τοποθεσία όπου τον κακοποίησε σεξουαλικά με τον ίδιο τρόπο.

Το βράδυ της Παρασκευής (16/6), οι Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ορεστιάδας προσήγαγαν έναν 46χρονο Επιλοχία του Στρατού Ξηράς τον οποίο ο καταγγέλων αναγνώρισε ως το βιαστή του. Ο 46χρονος στρατιωτικός, κάτοικος Ορεστιάδας, ομολόγησε μεν ότι προέβη σε ερωτικές πράξεις με τον 19χρονο αλλά αυτό συνέβη με τη συναίνεση του νεαρού.

Ο φερόμενος ως δράστης δεν συνελήφθη καθώς παρήλθε η προθεσμία του αυτοφώρου ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία η οποία θα διαβιβαστεί στον Εισαγγελέα του Διαρκούς Στρατοδικείου Ξάνθης.

Παράλληλα, ο 19χρονος εξετάστηκε από ιατροδικαστή ενώ προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ορεστιάδας.