Σήμερα είναι: Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020
greek english turkish
ΚΡΟΝΟΣ SOHO ΙΚΤΕΟ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Τέλος το «δωρεάν» στα διόδια και για τον Έβρο – άγνωστο εάν θα παραταθεί το μέτρο

Τέλος το «δωρεάν» στα διόδια και για τον Έβρο – άγνωστο εάν θα παραταθεί το μέτρο

22-11-2018

«Θολό» εξακολουθεί να παραμένει το τοπίο σε ό,τι αφορά την διέλευση από τους σταθμούς των διοδίων στην Εγνατία Οδό.

Λίγο χρονικό διάστημα έχει απομείνει πλέον για την ελεύθερη διέλευση από τους σταθμούς διοδίων που ισχύει αυτή τη στιγμή, για τους κατοίκους όμορων περιοχών, συμπεριλαμβανομένων και των κατοίκων του Έβρου για το σταθμό της Μέστης.

Οι πολίτες θα πληρώνουν κανονικά στα διόδια, και μάλιστα με αυξημένη τιμή στη Μέστη με 55,7 χλμ.σε 2,78 ευρώ (από 1,70 ευρώ), όπως ορίζει Κυβερνητική Απόφαση.

Η κατάργηση της ελεύθερης διέλευσης και η αυξημένη τιμή θα ισχύσουν από 1-1-2019 με εξαίρεση τους ανέργους, χωρίς να υπάρχει επίσημη πληροφόρηση για το εάν θα παραταθεί το μέτρο για τους κατοίκους των όμορων περιοχών.

Να σημειωθεί πως στην κυβερνητική απόφαση περιλαμβάνεται και τιμολόγηση για το σταθμό στο Αρδάνιο για 40,5 χλμ.σε 2,02 ευρώ, έναν σταθμό που αναμένεται να κατασκευαστεί το 2019.

Να σημειωθεί πως ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία για την προμήθεια και την εφαρμογή αναλογικού συστήματος πληρωμών, σύμφωνα και με δηλώσεις του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Έβρου Γιώργου Καΐσα. Ο ίδιος, δεν γνωρίζει μέχρι στιγμής εάν το μέτρο της ελεύθερης διέλευσης θα συνεχίσει να ισχύει.