Σήμερα είναι: Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020
greek english turkish
SOHO ΙΚΤΕΟ JOY

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Το Διδυμότειχο τίμησε τον πολιούχο και προστάτη του Άγιο Αθανάσιο (φωτογραφίες)

Το Διδυμότειχο τίμησε τον πολιούχο και προστάτη του Άγιο Αθανάσιο (φωτογραφίες)

19-01-2019

Με την καθιερωμένη μεγαλοπρέπεια τίμησε ο κόσμος του Διδυμοτείχου, έχοντας σύμμαχο την καλοκαιρία, τον προστάτη άγιο της πόλεως, τον Μέγα Αθανάσιο, με τη συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Πειραιώς κ. Σεραφείμ και Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, προσκεκλημένων του επιχώριου Μητροπολίτου κ. Δαμασκηνού.

Πραγματοποιήθηκε όπως κάθε χρόνο η λιτάνευση της ιεράς εικόνας και του ιερού λειψάνου του αγίου. Την λιτάνευση των ιερών κειμηλίων συνόδευαν οι Φιλαρμονικές του Στρατού, και του Δήμου Διδυμοτείχου, μαθητές σχολείων, εκπρόσωποι συλλόγων, οι επίσημοι και πλήθος πιστών.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις παρέστησαν ο Βουλευτής Έβρου Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο Περιφερειάρχης Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης Χρήστος Μέτιος, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ελένη Δημούδη-Τζατζαΐρη, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημήτριος Πέτροβιτς, ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βασιλική Σταμπολίδου, Αντιδήμαρχοι και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Διοικητής του Δ´ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, ο Διοικητής της XVI Μεραρχίας Υποστράτηγος Βασίλειος Παπαδόπουλος, ο Υποδιοικητής της XVI Μεραρχίας Ταξίαρχος Σταύρος Σταυρόπουλος, οι Διοικητές της 3ης και 30ης Ταξιαρχίας Ερμόλαος Παπαστεφανής και Νικόλαος Αγγελής αντίστοιχα, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ορεστιάδος Πασχάλης Συριτούδης, ο Διοικητής της Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου Κωνσταντίνος Βλάχος με αντιπροσωπεία σπουδαστών της Σχολής και άλλοι επίσημοι.

Μετά την λιτάνευση της ιεράς εικόνος και του ιερού λειψάνου προς τον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας Ελευθερώτριας, όπου κατέληξε η λιτανευτική πομπή, ο οικείος Μητροπολίτης ευλόγησε το «Κουρμπάνι» στη συνοικία της Ταμπακιάς, όπου, κατά το έθιμο, οι ευσεβείς «ψαράδες» μπροστά στο προσκυνητάρι του Αγίου Αθανασίου, προσφέρουν θυσία ζώων, τα οποία στη συνέχεια μαγειρεμένα διανέμονται στους ευλαβείς προσκυνητές.