Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
THE GARDENERS

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Το ΤΕΙ Νοσηλευτικής όχι μόνο παραμένει στο Διδυμότειχο, αλλά γίνεται και ΑΕΙ!

Το ΤΕΙ Νοσηλευτικής όχι μόνο παραμένει στο Διδυμότειχο, αλλά γίνεται και ΑΕΙ!

14-02-2019

Τα πλέον ευχάριστα και πολυαναμενόμενα νέα έφτασαν στο Διδυμότειχο, ύστερα από την δημοσιοποίηση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας που αφορά στην Ίδρυση του Διεθνούς Πανεπιστημίου.

Το σχέδιο νόμου «Συνέργεια Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος με Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης, Τ.Ε.Ι. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας» έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση έως και την Παρασκευή 22/02, θέτοντας τις βάσεις για την αναδιάρθρωση του ακαδημαϊκού χάρτη στην ΑΜ-Θ.

Με το νομοσχέδιο εντάσσονται στο Διεθνές Πανεπιστήμιο (ΔΙΠΑΕ) τα τρία ΤΕΙ που καταργούνται ως αυτοτελή νομικά πρόσωπα. Στο ίδρυμα που προκύπτει από τις νέες συνενώσεις, ιδρύονται οι Σχολές Οικονομίας και Διοίκησης, Κοινωνικών Επιστημών, Επιστημών Υγείας, Μηχανικών, Σπουδών Σχεδιασμού, Θετικών Επιστημών, Γεωτεχνικών Επιστημών.

Στην Σχολή Επιστημών Υγείας, εντάσσεται και το μέχρι πρότινος ΤΕΙ Νοσηλευτικής, με έδρα τη Θεσσαλονίκη και παράρτημα του Τμήματος, με έδρα το Διδυμότειχο.

Η Δημοτική Αρχή εξέφρασε την ανακούφιση και την μεγάλη της ικανοποίηση, επισημαίνοντας πως οι πολύμηνες προσπάθειες απέδωσαν καρπούς.

Πρόκειται για ένα ζήτημα το οποίο ταλάνιζε την τοπική κοινωνία που για αρκετό διάστημα δεν γνώριζε τι μέλλει γενέσθαι, με τον Πρύτανη του ΤΕΙ ΑΜ-Θ να δηλώνει πως παρέδωσε το Τμήμα στο ΔΠΘ, και τον Πρύτανη του ΔΠΘ να δηλώνει πως θα λειτουργήσει νέο Τμήμα Νοσηλευτικής και δεν θα γίνει μεταφορά του υφιστάμενου στην Αλεξανδρούπολη.

Δείτε εδώ το Σχέδιο Νόμου

Μπορείτε να συμμετέχετε στην διαβούλευση, εκφράζοντας τις δικές σας απόψεις όπως έπραξε ο Δημοτικός Σύμβουλος Χρ.Τοκαμάνης εδώ