Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
Big Barrel
Say "cheese"
e - fans
Γλυκοί πειρασμοί
Τα χωριά του Έβρου
Τι παίζει η ΤV τώρα
Οδηγός επιχειρήσεων

Ό,τι "παίζει"!

Και φέτος θα πραγματοποιηθούν οι "Εκδηλώσεις Δωδεκαημέρου" στην Ορεστιάδα

Και φέτος θα πραγματοποιηθούν οι "Εκδηλώσεις Δωδεκαημέρου" στην Ορεστιάδα

16-12-2015

Ο Λαογραφικός πολιτιστικός σύλλογος Άνω Οινόης Ορεστιάδας, έχει τη χαρά να σας προσκαλέσει στις «Εκδηλώσεις Δωδεκαημέρου» που οργανώνει κάθε χρόνο για την περίοδο των εορτών.

Για φέτος το πρόγραμμα των εκδηλώσεων αυτών έχει ως εξής:

Στις 26 Δεκεμβρίου 2015, ημέρα Σάββατο, «Το έθιμο της Καμήλας» θα κινηθεί στους δρόμους της πόλης από τις 10:00 το πρωί. Η «Εβρίτικη Ζυγιά», θα συνοδέψει το δρώμενο που μεταφέρει το νέο της Γέννησης Του Κυρίου, από το κέντρο της Ορεστιάδας, στον οικισμό της Άνω Οινόης, όπου κάτοικοι θα υποδέχονται τη συνοδεία, με κρασί, τσίπουρο και μεζέδες. Στις 15:00 περίπου θα ολοκληρωθεί η διαδρομή στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ορεστιάδας και θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι. Στο χώρο θα διανέμεται δωρεάν καβουρμάς.

Στις 31 Δεκεμβρίου 2015, ημέρα Πέμπτη, παραμονή της Πρωτοχρονιάς, όλοι μαζί θα αλλάξουμε το χρόνο, στην ετήσια χοροεσπερίδα του συλλόγου, που θα πραγματοποιηθεί στο κοσμικό κέντρο «Principal» από τις 21:00 και έπειτα. Η αλλαγή του χρόνου θα κρύβει αρκετές εκπλήξεις. Τιμή πρόσκλησης 15 ευρώ.

Την ορχήστρα τόσο για το λαϊκό πρόγραμμα όσο και για το παραδοσιακό, θα αποτελούν νέοι, συνεργαζόμενοι με το σύλλογο και είναι οι παρακάτω:
Κιθάρα - Φωνή: Θεοχάρης Δημητρακόπουλος
Μπουζούκι: Κώστας Ουζουνίδης
Φωνή: Δέσποινα Αργυριάδου
Γκάιντα – Γκαβαλ – Κρουστά – Φωνή : Γιάννης Κουμής
Γκάιντα – Γκαβάλ – Φωνή : Χρίστος Δανάκης
Λύρα – Κρουστά : Γιώργος Σταυρίδης
Κρουστά : Παναγιώτης Ζαφειριάδης

Στις 8 Ιανουαρίου 2016, ημέρα Παρασκευή, ολοκληρώνονται οι «εκδηλώσεις δωδεκαημέρου» με την αναπαράσταση του «εθίμου της Μπάμπως». Οι κυρίες του συλλόγου συνοδείας μουσικής ορχήστρας του συλλόγου, θα συνευρεθούν, και θα διασκεδάσουν μαζί στην γιορτή της γονιμότητας και αναπαραγωγής.

 

Who is Who
Ό,τι "παίζει"!
χαρτης επιχειρησεων